Правильне приготування кальяну
Повірте, що курити кальян це одне, а ось готувати його - зовсім інше, не менш приємне і цікаве заняття. Тому, з огляду на все, про що буде йти мова в цій статті, підготовленої експертами кальянного магазину Kaya-Shop, Ви зможете приготувати дійсно смачний кальян, який подарує виключно одне задоволення як Вам самим, так і Вашим гостям. Тому не відволікаємося і повний вперед!
Насамперед ми повинні знати, що кальян потребує чищення, яку краще проводити після кожного сеансу куріння. Але якщо Ви цього не зробили, то до наступного куріння кальян потрібно чистити в обов'язковому порядку. Таким чином, він буде ароматним і смачним, в ньому не залишиться нічого, щоб нагадало про попередньому курильному процесі.
Варто відзначити, що кальян миється навіть в тих випадках, коли він вперше використовується після його придбання.
А тепер про те, з чого складається кальян:
- колба;
- шахта;
- чаша;
- шланг з мундштуком.
Крім цих основних складових для комфортного процесу куріння Вам знадобиться ковпак, фольга, безпосередньо вугілля і тютюн.
Як же готується кальян, розглянемо все поетапно ...
- Чистимо кальян
Для цього можна скористатися спеціальними йоржиками і лимонною кислотою, що допоможе видалити навіть найважчі забруднення і прибрати весь аромат попереднього тютюну і наповнювача кальяну.
- Заливаємо колбу рідиною
В якості рідини потрібно використовувати воду, але при цьому до неї можна додавати сік, пиво, вино, молоко і, безумовно, лід, що зробить дим більш охолодженої і приємною температури. До того ж, врахуйте, що якщо Ви використовуєте молоко, то потім доведеться ретельніше мити сам кальян. Важливо розуміти, що колба заповнюється не повністю, а лише до того рівня, щоб шахта в неї занурилася приблизно на 1,5 см.
- Перевіряємо герметичність кальяну
Особливу увагу приділяємо колбі і шахті, які повинні максимально щільно стикатися один з одним і не давати повітрю ніяких шансів потрапляти всередину приладу. При цьому, неважливо який тип з'єднання використовується в цих двох елементах.
- Встановлюємо блюдце
Блюдце завжди встановлюється перед чашею. Воно запобігає потраплянню попелу, іноді сиропу і іншого сміття в прилад або ж на підлогу.
- Приєднуємо шланг
Якщо Ви не збираєтеся палити кальян з двома або більше трубками, тоді дивіться, щоб всі додаткові отвори були щільно закриті. Для цього використовуються спеціальні пробки.
- Забиваємо чашу
Від цього моменту залежить найважливіше - смак кальяну. Насамперед перемішуємо тютюн до однорідної консистенції. Якщо його потрібно додатково подрібнити, то вільно робимо це на дошці звичайним ножем. Сам тютюн укладається улюблені методами, або повітряно, або щільно, або ж шарами. Вся справа в смаку кожного курця, з урахуванням виду тютюнової суміші і виду чаші. При цьому, яка б чаша була, тютюн не повинен стикатися з фольгою, інакше він підгорить. Якщо Ви новачок, тоді промокніть тютюн серветкою, таким чином, видаливши з нього зайву вологу.
- Накриваємо чашу фольгою
Якщо це не спеціальна вже готова фольга для кальяну, тоді беремо звичайну фольгу, яку використовуємо вдома. Складаємо її в декілька шарів (4 шари) таким чином, щоб діаметр фольги переходив кордону діаметра чаші. Натягнувши фольгу над чашею, проробляємо отвори, які не переборщити з їх кількістю. Для цього можна використовувати або голку. Зубочистку, або ж спеціальне шило, дирокол.
- Викладаємо вугілля
При цьому він вже повинен бути розігрітим. Де розігріти вугілля? Якщо у Вас немає спеціальної плити, тоді скористайтеся звичайною газовою конфоркою. Червоний відтінок вугілля говорить про те, що їх пора переміщати на фольгу. Кількості вугілля на фользі може бути від 2 шт до 3, дуже рідко до 4.
- Розкурюють кальян
Дочекавшись поки вугілля прогріє чашу з тютюном, а це мінімум 3 хвилини, можна приступати до розкурюванням кальяну.