Як забивати силіконову чашу з калаудом
Забивання кальянної чаші досить важливий момент в приготуванні кальяну. Саме від того наскільки правильно буде забита чаша і яким методом, Ваш дим матиме певну димність, насиченість і густоту. Частим питанням від початківців кальянщиків буде питання, пов'язане з силіконовою чашею і тим як її забивати. Відразу хочеться сказати, що складного в цій справі немає абсолютно нічого. При цьому разом з таким чілімом можна використовувати або фольгу, або калауд.
Отже, як же забивати силіконову чашу
Перш ніж приступати до забиванні чаші потрібно підготувати сам кальян, промити його і просушити. Не варто нехтувати чищенням свого приладу, так як від цього залежить смак і якість самого диму. Після цього колба наповнюється рідиною, а сам кальян поетапно збирається. Коли всі елементи приладу зібрані можна приступати до чиліма, забиваючи його тютюном. Для цього необхідно:
- розпушити тютюн, виклавши його на дошку або блюдце;
- віджати тютюн, якщо в цьому є необхідність - робиться це тоді коли тютюн дуже рідкий;
- перебрати тютюн, якщо видно, що в ньому є «сміття» у вигляді паличок або інших твердих частин;
- забити чашу - перекладаємо тютюн в чилим, що не утрамбовуючи його. Це дозволить повітрю циркулювати між листям тютюну, дозволяючи йому повністю віддавати весь свій смак.
Як забивати чашу під калауд
Багато курців, забиваючи чашу під калауд не знають, скільки тютюну використовувати і залишати вільне місце між сумішшю і самим пристроєм. Перше, що хочеться сказати, всі класичні методи забивання завжди робляться з урахуванням вільного простору між тютюном і калаудом. Але якщо у випадку з фольгою, тютюн, стикаючись з нею, підгоратиме, то з калаудом таке відбувається рідко.
У тих випадках, коли тютюн під калаудом починає підгоряти, можна просто підняти кришку пристрою цим самим трохи остудити вугілля, зменшуючи в них жар. Точно так само як необхідно додати вугіллю спека, піднімання і опускання кришечки кілька разів, швидше за їх розжарить. Висновок - навіть якщо Ви переборщили з тютюном, то використовуючи калауд в цьому немає нічого страшного, адже все можна виправити.
Ті, хто тільки починає знайомитися з кальяном і не має великого досвіду в його приготуванні, все-таки краще залишити трохи вільного місця між тютюном і калаудом, так Ви точно виключіть його підгоряння і зіпсований смак диму.
Що стосується моменту переміщення вугілля в сам калауд, то червоний відтінок углінок буде сигналізувати про їхню готовність до переміщення. Перемістивши розпечене вугілля в калауд, прилад накривається кришкою. Далі необхідно трохи почекати поки прогріється сама чаша і тютюн в ній і можна приступати до розкурюванням кальяну. Для того, щоб запалити кальян з калаудом необхідно зробити 5-10 затягувань.
Пробуйте, експериментуйте і насолоджуйтеся!