Як забивати силіконову чашу з калаудом

Забивання кальянної чаші досить важливий момент в приготуванні кальяну. Саме від того наскільки правильно буде забита чаша і яким методом, Ваш дим матиме певну димність, насиченість і густоту. Частим питанням від початківців кальянщиків буде питання, пов'язане з силіконовою чашею і тим як її забивати. Відразу хочеться сказати, що складного в цій справі немає абсолютно нічого. При цьому разом з таким чілімом можна використовувати або фольгу, або калауд.

забивка тютюна в силіконову чашу для кальяну

Отже, як же забивати силіконову чашу

Перш ніж приступати до забиванні чаші потрібно підготувати сам кальян, промити його і просушити. Не варто нехтувати чищенням свого приладу, так як від цього залежить смак і якість самого диму. Після цього колба наповнюється рідиною, а сам кальян поетапно збирається. Коли всі елементи приладу зібрані можна приступати до чиліма, забиваючи його тютюном. Для цього необхідно:

  • розпушити тютюн, виклавши його на дошку або блюдце;
  • віджати тютюн, якщо в цьому є необхідність - робиться це тоді коли тютюн дуже рідкий;
  • перебрати тютюн, якщо видно, що в ньому є «сміття» у вигляді паличок або інших твердих частин;
  • забити чашу - перекладаємо тютюн в чилим, що не утрамбовуючи його. Це дозволить повітрю циркулювати між листям тютюну, дозволяючи йому повністю віддавати весь свій смак.

чаша і тютюн для кальяну

Як забивати чашу під калауд

Багато курців, забиваючи чашу під калауд не знають, скільки тютюну використовувати і залишати вільне місце між сумішшю і самим пристроєм. Перше, що хочеться сказати, всі класичні методи забивання завжди робляться з урахуванням вільного простору між тютюном і калаудом. Але якщо у випадку з фольгою, тютюн, стикаючись з нею, підгоратиме, то з калаудом таке відбувається рідко.

У тих випадках, коли тютюн під калаудом починає підгоряти, можна просто підняти кришку пристрою цим самим трохи остудити вугілля, зменшуючи в них жар. Точно так само як необхідно додати вугіллю спека, піднімання і опускання кришечки кілька разів, швидше за їх розжарить. Висновок - навіть якщо Ви переборщили з тютюном, то використовуючи калауд в цьому немає нічого страшного, адже все можна виправити.

Ті, хто тільки починає знайомитися з кальяном і не має великого досвіду в його приготуванні, все-таки краще залишити трохи вільного місця між тютюном і калаудом, так Ви точно виключіть його підгоряння і зіпсований смак диму.

Що стосується моменту переміщення вугілля в сам калауд, то червоний відтінок углінок буде сигналізувати про їхню готовність до переміщення. Перемістивши розпечене вугілля в калауд, прилад накривається кришкою. Далі необхідно трохи почекати поки прогріється сама чаша і тютюн в ній і можна приступати до розкурюванням кальяну. Для того, щоб запалити кальян з калаудом необхідно зробити 5-10 затягувань.

Пробуйте, експериментуйте і насолоджуйтеся!