Як змішувати тютюн для кальяну
Палити кальян останнім часом стало все більш поширеним видом відпочинку. Цей процес затягує і дарує те задоволення, яке важко порівняти зі звичайними сигаретами. І якщо, пішовши в кальянную, Вам надають уже готовий кальян, то купивши собі дамою такий пристрій, Ви стикаєтеся з першим питанням, як робиться забивання тютюну.
Здавалося б, що забити чашу тютюном зовсім не важко, але це не зовсім так. Потрібно знати деякі нюанси, які допоможуть запобігти підгоряння тютюн і гіркий смак диму. На сьогоднішній день існує багато різних видів тютюну. Одні з них:
- міцний тютюн;
- легкий тютюн;
- жаростійкий тютюн;
- димний тютюн;
- фруктові мікси (тютюн зі смаком).
Якщо Вам вже «приївся» звичайний смак кальяну, то можна сміливо починати змішувати різні види тютюну, експериментуючи і отримуючи від цього ще більше задоволення. Кожен зможе знайти для себе найсмачніший варіант забивання, головне не боятися пробувати поєднувати всі інгредієнти.
Як змішують тютюн
Для досвідченого кальянщик змішати будь тютюн не виникне ні праці, ні проблеми. Але починаючому людині, який буде робити це в перший раз, потрібно буде попрацювати. Часто буває так, що експериментуючи зі смаками, або різними видами тютюну виходить зовсім інший ефект, ніж очікувалося. Тютюн гірчить, листя горять і т. Д. Не варто засмучуватися, на помилках вчаться і все приходить з досвідом.
Базові методи як змішати тютюн:
- Легкий мікс - підходить для однаково вимочені тютюну, однаково нарізаних і з однаковим позначенням жаростійкості. Щоб змішати його, спочатку відбираємо всі тютюн і трохи їх встряхиваем (насичуємо повітрям). Після цього поєднуємо все разом, перемішуємо і забиваємо чашу, утворюючи розпушування консистенцію - нещільно.
- Однорідні мікси - коли весь тютюн змішують, нарізають і віджимають. В кінці повинна вийти абсолютно однорідна суміш. Вона зберігає весь свій смак і аромат протягом усього сеансу куріння. Одним секретом тут буде: листя нарізаються максимально дрібно і віджимаються максимально сильно.
- Пошарове змішування - першим викладається той вид тютюну, смак якого Ви хочете отримати першим, а після вже викладається другий смак і так далі. Цей метод використовується і з міцними видами тютюну, коли спершу викладають слабший тютюн, а після вже жаростійкий, він і є буде міцнішим.
- Укладання тютюну секторами - для цього використовуються чаші з відсіками (Фанел). Їх наповнюють поступово, використовуючи вигоряючий тютюн. Це не тільки смачно, але і красиво. Від такої забивання можна отримати масу задоволення і насолоди.
Що стосується кількості, а саме співвідношення тютюну, то ідеальним буде наступна пропорція - базовий аромат близько 60% і будь-який інший близько 40%.
Як би там не було, а пробувати змішувати тютюн все ж потрібно. Це урізноманітнює Ваш процес куріння, зробивши його більш цікавим і насиченим. Пробуйте і не бійтеся!