Як зробити міцний кальян: забивання оверпак
Для того, хто тільки починає пробувати кальян, забивання оверпак може не підійти, навіть більш того, взагалі відбити охоту палити його. Але для тих, хто вже вдосталь накурився звичайного кальяну і хоче від нього чогось більшого, нового смаку і нових відчуттів від курильного процесу, саме тоді і всі починають пробувати забивання оверпак.
Варто відзначити, що пробувати таку забивання слід лише тим, у кого вже є хороший досвід Кальянокуренії. Інакше Вам такий кальян як мінімум просто не сподобається.
Оварпак - для гурманів
Що собою являє забивання під назвою «оверпак» - дим відрізняється своєю міцністю, вагою, а сам сеанс куріння буде більш тривалим. І якщо Ви належите до тих, хто хоче спробувати такий кальян, тоді дотримуйтесь наступних правил, щоб він вийшов дійсно, таким як треба.
Як готувати оверпак
Сорт тютюну повинен мати темний колір. Найбільш придатними будуть: Tangiers і DarkSide. Одним, ще не найгіршим варіантом для оверпака буде тютюн Nakhla, який потрібно віджимати, перш ніж забивати в чашу. Але і тоді він все ж буде трохи поступатися за міцністю двом попереднім.
- Чаша повинна бути з глини або з кераміки. Силіконовий її варіант не зможе довго утримувати температуру в своїх стінах.
- Волога для тютюну протипоказана. Весь сік з нього необхідно гарненько вичавити.
- Забивання повинна бути щільною. Рихлість і легкість тут будуть ні до чого. Суміш необхідно дуже щільно забивати до освіти пагорба над чашею. Зверху над чашею має бути стільки ж тютюнової суміші, як і всередині неї. Важливо розуміти: чим щільніше Ви зробите забивання, тим густішим буде дим. Для тих, хто хоче почати знайомство з легким оверпаком, тютюн можна трохи розпушити.
- Щільне накриття фольгою. Робити це потрібно настільки щільно, щоб фольга добре стикалася з тютюном.
- Дірки в фользі проробляти безпосередньо вже на чаші із забиванням, дістаючи аж до дна резервуара. Це допоможе виконати в забиванні отвори для того, щоб повітря краще проходив до тютюну.
- Розкладка вугілля - 4 кубика по самих краях фольги.
- Після накриття вугілля ковпаком дати йому час прогрітися, приблизно до 10 хвилин. Через цей час, верхній шар забивання подпечется і створить свого роду кришечку для решти суміші.
Будь недосвідчений курець просто звалиться з ніг, від фортеці такий забивання. Виходячи з цього, якщо Ви не готові для таких експериментів, не експериментуйте. Адже навіть досвідчені курці не завжди можуть курити оверпак.
Підсумок, найцікавіші лайфахі:
- для уникнення гіркоти диму дочекайтеся, поки верхній шар тютюну запече до тієї самої скоринки - повинен бути радить звук;
- спочатку продування, а потім процес куріння;
- складайте фольгу в чотири шари, що допоможе краще контролювати жар;
- якщо хочете, можете використовувати спеціальну колодку замість фольги, Mattpear T, що має тефлонове покриття, підходить найкраще;
- віддавайте перевагу жаростійкого тютюну;
- чаша повинна бути з глини і мати класичну форму.