Як зробити кальян на грейпфруті на калауде

Куріння кальяну для багатьох людей стало частиною їхнього життя, частиною відпочинку. І кожен раз всім хочеться внести щось нові в звичний процес куріння, використовуючи при цьому або ароматизований тютюн, або ж замінюючи саму чашу фруктом, що виходить, не тільки незвично, але і по-новому смачно.

Напевно, багато хто чув, що замість звичайної чаші для кальяну можна використовувати фрукти, забиваючи їх тютюном і накриваючи калаудом. І так, це дійсно можливо, використовую для таких цілей великі фрукти, такі як грейпфрут, наприклад.

фото кальяну з грейпфрутом на калауді

У чому особливості кальяну на грейпфруті

Кальян на грейпфруті крім свого зовнішнього незвично-привабливого вигляду має такі переваги:

  • через свого досить великого обсягу чаша з грейпфрута вміщує гранично велику кількість тютюну, що дозволить насолоджуватися курінням гранично довгий час;
  • через вологість, такої типової і властивої фрукту тютюн набуває соковитість і довше жевріє, що також продовжить Ваш сеанс куріння;
  • сік, що виділяється грейпфрутом, додасть диму особливої свіжої нотки.

фото кальяну з грейпфрутом на калауді з вугіллям

«Секрети», які потрібно знати, використовуючи грейпфрут замість чаші

  1. Вибираємо в міру стиглий або навіть трохи недоспелий фрукт, так як це гарантія того, що він не розвалитися в самому процесі куріння, обірвавши його на самому розпалі.
  2. Зрізаємо з фрукта його верхівку, таким чином, щоб по діаметру отвір грейпфрута відповідало діаметру дна калауда, яким так звана чаша накриється. Це важливий момент для того, щоб процес куріння був дійсно якісним і комфортним.
  3. Вирізаючи м'якоть з фрукта, при цьому намагаємося трохи залишити її на дні грейпфрута і близько його стінок. Це запобіжить сухість чаші.
  4. На дні фрукта проробляється виїмка під шахту, а всередині встановлюються зубочистки методом решітки, щоб саме на них укладати тютюн.
  5. Забиваємо тютюн - використовуємо звичайний метод його укладання, що не утрамбовуючи суміш.
  6. Після того як вугілля розжарюватися їх переміщують в калауд і встановлюють на грейпфрутову чашу.
  7. Чекаємо приблизно 5 хвилин, і тоді приступаємо до розкурюванням кальяну.

Важливо розуміти, що уникнути забруднення калауда через самого фрукта не вийде. Тому, після курильного сеансу його потрібно буде гарненько відчистити. Але це і не страшно, і не важко.

Ну що ж, знаючи всі ці нюанси приготування кальяну з грейпфрутової чашею, Ви точно зможете приготувати все правильно, отримавши в кінцевому підсумку найсмачніший і ароматний дим.