Димний кальян на калауде
Кожен курець, курить кальян хоче, щоб цей процес був якомога приємніше, з чистим, смачним, густим і ароматним димом. Але не всім відомо як правильно приготувати такий кальян, щоб досягти бажаних результатів. Тому, питання, як приготувати димний кальян, використовуючи калауд, цікавить багатьох людей, які готують цей самий кальян.
Як відомо багатьом курцям, як пристосування для вугілля може бути всім звична фольга або калауд. Але застосування саме останнього елемента стало більш популярним, так як його використання спрощує роботу з вугіллям і всім що з ним пов'язано в процесі курильного сеансу. І якщо, використовуючи фольгу, Вам доводиться постійно контролювати стан вугілля, то з калаудом Ви будете мати більше вільного часу.
Використання калауда забезпечить вугіллю і чаші більш рівномірне прогрівання і тління. Цьому сприяє сам матеріал вироби і його форма. Також конструкція калауда передбачає наявність отворів, що дозволяють повітрю циркулювати, а вугіллю не гаснуть. І найцікавіше, що витрата вугілля з калаудом зменшується в порівнянні з фольгою.
Не менш важливим є той факт, що приготувати димний кальян з фольгою набагато складніше, ніж з калаудом. А цей показник для деяких курців буде дуже важливим.
Отже, як робиться забивання димного кальяну
Той показник, скільки буде диму в кальяні, залежить далеко не від наповнювача колби або від самого тютюну. І навіть якщо на упаковці тютюнової суміші буде вказано, що з нею Ви отримаєте дуже димний кальян, то це лише мала частина дійсності. Адже для того, щоб дим був густим, і його по правді було багато, потрібно вміти забивати саму чашу. Ну що ж приступимо:
- розпушується тютюн - чим краще ми будемо розгортати листя тютюну, тим більше отримаємо густого диму. Якщо Ви бачите що листочки досить великі, їх можна подрібнювати самостійно. За наявності якихось великих і твердих частин в тютюні їх викидають;
- забезпечуємо тютюну рівномірне прогрівання - після того як вугілля розжарилися на вогні (плиті) їх потрібно перемістити на фольгу або краще викласти в калауд;
- наповнюємо колбу - при цьому рідина може бути абсолютно різною, так як на показник кількості диму вона не впливає. Наприклад, від молока у Вас будемо багато піни, але ніяк не диму;
- забиваємо чашу - для гарної димної забивання тютюн необхідно укладати, що не утрамбовуючи його - повітряно. Це дасть можливість повітрю проходити між листям тютюну, утворюючи, таким чином, дим;
- чаша фаннел або проробляємо самі «колодязь» - в чашах форми фаннел по центу є спеціальний вулкан, який не дає його виділяє соку з тютюну потрапляти всередину приладу. Якщо це звичайна класична чаша, то по її центу необхідно самостійно виконати так званий колодязь (дірку) між тютюном, його діаметр повинен бути близько 5 мм.
Сам процес розкурювання, через 5 затяжок буде утворювати той самий густий дим. Але якщо раптом Вам здасться, що диму більше ніж того хотілося б, можна просто відкрити кришку калауда.
Підводячи підсумок, хочеться сказати лише одне, що чим частіше Ви будете самостійно готувати кальян, тим краще у Вас це буде виходити. Пробуйте і насолоджуйтеся!