Апельсинова чаша для кальяну
Напевно, ні для кого не секрет, що кальянний чилим може і не бути традиційний. Його часто роблять з фруктів, що виглядати дуже незвично і оригінально. А в якості фрукта найчастіше вибирають саме цитрус (апельсин), так як він має там не є відповідні для того розміри. Тому погнали ...
Готуємо апельсинову чашу поетапно
Вибираємо підходящий ніж, найкраще з тонким лезом і, безумовно, гострий. Розрізаємо апельсин на дві рівних частини (поперек). За допомогою спеціального пристосування для видалення серцевини з фруктів, ми робимо поглиблення в апельсині в місці, де знаходиться шкірка. Саме тим місцем чаша буде встановлюватися на кальян.
Тепер же проробляємо дірку в апельсині для тютюну - звільняємо апельсин від м'якоті, але не до самої його шкірки. М'якоть можна не викидати, а додати до колби з водою, що буде і смачно, і красиво. Для того, щоб прибрати надлишки соку від фрукта, його потрібно промокнути звичайними паперовими серветками.
Тепер тютюн
Якщо це фруктова тютюнова суміш, то краще віддати перевагу тим же цитрусовим смакам. При цьому тютюн потрібно розпушити, щоб він був легким і повітряним. За допомогою тієї самої паперової серветки ми прибираємо надлишки вологи і подрібнюємо тютюн. Для чого так робити? Для того, щоб смак тютюну краще розкривався в процесі куріння.
Використовуючи зубочистки, споруджуємо грати в апельсинової чаші, яка запобігатиме потраплянню тютюну в сам кальян. Враховуйте, що сіточка повинна бути великою, щоб тяга була легкою. Після цього можна сміливо викладати тютюн, що не утрамбовуючи його. Важливо, щоб тютюн не стикався з фольгою, якою ми накриємо нашу чашу. При цьому, якщо Ви впевнені що Ваш калауд НЕ завалить апельсинову чашу, то сміливо його використовуйте.
Прогрівання чаші
На прогрів такої чаші і тютюну в ній знадобитися приблизно 5-7 хвилин. Якщо вугілля розташовані по центу чаші, тої прогрів буде набагато швидше. Але з моменту розкурювання, вугілля відсуваються до країв чиліма.
Що собою являє кальян з апельсинової чашею
Смак такого кальяну матиме яскраві нотки апельсина. Тютюн буде освіжаючим і дуже ароматним. Готувати апельсиновий кальян можна як в спеціалізованих закладах, так і в будинку. У будь-якому випадку це буде смачно!
Що потрібно знати, готуючи кальян з апельсинової чашею
- Апельсин повинен бути великим, що не дасть чаші розвалитися. Середній та великий розмір будуть в самий раз.
- Краще брати не дуже стиглий апельсин, тоді він краще тримає форму.
- Кісточки з апельсина повністю віддалятися, що запобіжить гіркий присмак диму.
Якщо плануєте використовувати калауд, тоді враховуйте:
- обсяг ємності чаші потрібно збільшити;
- діаметр фруктового чиліма повинен бути не більшим, ні в якому разі не більше діаметра калауда, інакше той провалиться в чашу;
- після куріння будьте готові до того, що Вам доведеться відмивати калауд від пріпекшейся до нього м'якоті;
- вугілля змінюються частіше, ніж звичайно.